7-класник от ОбУ Пенчо Славейков в Пловдив се подхлъзнал на училищните

...
7-класник от ОбУ Пенчо Славейков в Пловдив се подхлъзнал на училищните
Коментари Харесай

Момче е в болница след инцидент в пловдивско училище

7-класник от ОбУ " Пенчо Славейков " в Пловдив се подхлъзнал на учебните стълби и наранил крайници си. Момчето и татко му отказали кола за спешна помощ и отишли сами в болничното заведение. Там е направена рентгенова фотография, която посочила строшаване, а поради разместената кост се наложила интервенция. Сега родителите на потърпевшото момче имат искания към родителите на друго момче, което бутнало сина им по стълбите, и към учебното заведение, съобщи " Фокус ".

В петък, 17 февруари, в учебно заведение " Пенчо Славейков " се провеждали няколко начинания във връзка годишнината от обесването на Васил Левски. Около обяд учителят по физическо образование Стефан Дъвков, който е класен началник на 7-а клас, уведомил директорката Екатерина Делинова, че няколко момчета, до момента в който слизат по стълбите от 4 към 3 етаж, се смеят и закачат, едното бута другото и то пада. Събореният възпитаник е отведен в медицинския кабинет на долния етаж. Там медицинската сестра Цвети Михайлова му прави обзор и му поставя обезболяващо. Пита го дали желае да извика спешна помощ, само че той отхвърля.

Извикани са родителите на потърпевшия Алекс и идва бащата, който също отхвърля да се извика кола за спешна помощ с думите " Няма потребност, ние ще си го караме ". Бащата дружно с класния смъкват Алекс на ръце " на столче " до колата на родителя и отиват в болничното заведение. Ренгеновата фотография е посочила строшаване и лекарите декларирали, че би трябвало да се направи интервенции. Сложили му пластина и два пирона, които костват 700 лв., а дружно с престоя на майката в болничното заведение сумата набъбнала на 1100 лева

По думите на класния началник и на здравната сестра не е имало никакви индикации за строшен крайник и първичните догатки са били за навехване или изкълчване. Директорката на учебното заведение е написала два отчета до РУО - единият в деня на случая и втори, обстоен - в понеделник. 

След като бъде изписано от болничното заведение, момчето ще би трябвало да остане с гипс в дома си два месеца. През това време от учебното заведение ще му бъдат обезпечени всички благоприятни условия за отдалечена форма на образование, в това число таблет, в случай че няма подобен. Алекс е доста добър възпитаник и е обгрижван в дома си, разяснява директорката Делинова.

Замесените в случката момчета са другари. Родителите на другия възпитаник са били при потърпевшия и в събота, и в неделя. Майката на потърпевшия седмокласник е при него, макар че не му е биологичен родител. Заявила е, че до момента в който той е с гипс у дома, тя няма да върви на работа и ще се грижи за него.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР